BIBLIONET – LUMEA IN BIBLIOTECA MEA

AFIS<
„Azi n-am fost la bibliotecă” este un concurs de filme, imagini, sloganuri și design pentru elevii de liceu. Participanții sunt provocați de organizatori (programul Biblionet de revitalizare a bibliotecilor publice din România) la un exerciţiu de comunicare vizuală: ilustrarea prin film, fotografie sau grafică a prezentului şi viitorului bibliotecilor în România şi a rolului pe care îl au acestea în viaţa adolescenților.

Înscrierea proiectelor în concurs se va face online, pe site-ul concursului, la http://concursliceeni.biblionet.ro, până cel târziu pe 15 ianuarie 2011

Această prezentare necesită JavaScript.

BIBLIOTECA – INTERNET
In urma participarii la preselectia programului BIBLIONET, Biblioteca Publica Costache Antoniu din comuna Tiganasi a fost selectata si prin urmare a beneficiat de dotarea cu 4 calculatoare de ultima generatie, scanner, imprimanta si video-proiector ce vin in ajutorul utilizatorilor.
Este o mare bucurie pentru noi cat si pentru comunitatea locala, pentru ca accesul la aceste servicii va fi gratuit si va veni in ajutorul tuturor categoriilor sociale sa beneficieze de posibilitatea de a utiliza internetul si de a avea acces la mijloacele tehnologiei informationale,avand in vedere ca la sate peste 60 % din populatie nu au acces la internet.

Publicul


Navigarea pe Internet şi citirea sau scrierea de e-mail-uri se vor face doar în scopul informării, instruirii sau al cercetării ştiinţifice în domeniul dorit , conform Regulamentului de ordine interioara.

Internetul diferă de carte: el nu furnizează gândirea de bază – cum ar fi să-l citeşti pe Hegel sau pe Schopenhauer de pe monitor? – nu poate furniza nici baza culturii de masă, însă aduce extrem de rapid orice informaţie, ce trebuie apoi aprofundată. Internetul este ca o “Enciclopedie Britanică” (tot o carte…) pe care o poţi accesa instantaneu, oriunde te-ai afla. Din acest punct de vedere nicio bibliotecă nu poate concura cu viteza şi cu cantitatea informaţiilor oferite. Compensarea se face în altă parte: prin calitate.
Mulţi oameni preferă şi azi să stea confortabil în fotoliul preferat de acasă şi să răsfoiască o carte sau să o citească. Îi atrage frumuseţea intrinsecă a tipăriturii, tiparul, mirosul cernelii, ideea de a ţine în mână o carte, de a o lua cu tine şi să pătrunzi în tainele ei la “flacăra unei lumânări”.Cum să citeşti confortabil de pe monitor un scriitor atât de ideatic cum este Dostoievski, sau să răsfoieşti un album dedicat lui Michelangelo?
Concluzia este una singura: viitorul va trebui sa tina seama de amandoua, biblioteca si internetul, ele nefiind concurente ci se completeaza reciproc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: